Fastelavnsboller – lavkarbo og glutenfrie

Fastelavnsfest ostindia

Fastelavnsboller som er lavkarbo og glutenfrie hører årstida til. Og når de i tillegg smaker like godt som hvetebaksten er det bare å finne frem bakreredskapene. Og så må jo fastelavnsriset i hus.

Disse bollene fant jeg flere steder på Pinterest, blant annet her på Kvardagskost og kos med lavkarbo. så jeg er ikke den eneste som syntes dette var en oppskrift vel verdt å bringe videre.

Fastelavnsboller med kokosmelIngredienser til fastelavnsboller

 

  • Pisk eggedosis av egg og tagatesse
  • Smelt smøret og ha i fløten
  • Rør smør og fløteblandingen inn i eggedosisen
  • Tilsett alt det tørre, rør godt og la deigen svelle i 10 minutter
  • Fukt hendene med vann og trill 9 boller

Stekes ved 160 grader i 20. minutter

Pisk fløte, tilsatt litt vaniljepulver og søtet med Tagatesse. Del bollene i to og server dem med krem i mellom.

Næringsinnhold pr. Fastelavnsbollerbolle
Energi 160 kcal
Protein 3.9 g
Karbohydrater 4,8 g
Fett 13,6 g
Salt 3 mg