Å bruke ressurser godt er bærekraftig tenkning

ressurser

ressurserÅ bruke ressurser godt er helt klart en del av en bærekraftig tenkning. Også menneskelige ressurser, inkludert sine egne.

Ja det er noe med det å ha en bærekraftig ressursutnyttelse, som fort får oss til å fokusere på det som er materielt. Og i den grad vi tenker på menneskelige ressurser og muligheter som en del av det, hopper vi vel litt for fort over våre egne.

Noen ganger må det endring til

Nå har jeg  tatt et lite oppgjør med hva det vil si å bruke egne ressurser godt. Og det betyr i mitt tilfelle endring, og tilbake til de litt mer menneskebaserte bransjene igjen.

Det innebærer at jeg karrieremessig lukker dørene for roller som ikke helt passer meg og som i liten grad tilfører energi. Men som i stedet gjør at jeg gleder meg over muligheten jeg har fått til å åpne noen nye.

Kunnskapen blir med på lasset

Det er ikke alt tilknyttet det å være importør og kremmer som har kostet meg like mye, men selve salgsjobben mot forhandlere synes jeg er vanskelig. Så nå velger jeg å ta med meg all kunnskapen om naturlige oljer og annet jeg har opparbeidet meg. Jeg satser på å omsette dette i DIY -kunnskap til personlig nytte og glede.

Samtidig  håper at jeg finner noen som kan videreføre formidlingen av de fantastiske produktene som Envo Trade as har importert til Norge. Så nå må innsatsen legges der.

Men det skal da bli tid til andre ting enn å finne etterfølgere også. Det er jo høysesong for hage, turorientering, årsmøter og annet. Og ikke minst skal mitt personlige voksenopplæringsprosjekt rundt web videreføres.

Det er rart med det, det er lettere å fokusere når litt trøblete beslutninger er tatt. Ha en fortsatt fin dag alle sammen.