Å være til for andre – frivillighet og bærekraft

jentene som kan

Å være til for andre - frivillighet og bærekraftFrivillighet er viktig i livet mitt. Fordi den som oftest handler om å være til for andre, tilfører det en dimensjon i livet få andre aktiviteter kan.

Det en klar sammenheng mellom frivillighet og bærekraft. Og etter å hatt fokus på den aktiviteten som handler om interesseorganisasjoner i helse- og sosialfeltet i flere år, er det godt å være tilbake i den mer uegennyttige frivilligheten.

Det er noe eget i det fellesskapet som dannes ved å utføre dugnadsinnsats sammen. Og all frivillighet gir en selvutvikling som ikke noe skolefag kan.

Personlig gevinst

Helt uten egennytte er innsatsen ikke, men økonomisk gevinst som i diverse brukerforaer er det ikke. Til gjengjeld er det bøtter og spann av heder og ære og god samvittighet. Og dette er kanskje er vel så viktig?

Lokalt engasjement – Fiskum Sanitetsforening

Sanitetskvinnene har det faktisk i formålsparagrafen sin at de er der for andre, og samfunnsmandatet er klart med mange aktuelle saker. Etter å ha vært et relativt hvilende medlem i mange år er tiden inne for å engasjere seg, og naturligvis i min lokale sanitetsforening her på Fiskum.

Og målet er akkurat som beskrevet i NKS vedtekter:

§ 1 Formål
Norske Kvinners Sanitetsforening er en landsdekkende organisasjon som er forankret i nærmiljøet gjennom lokalforeninger.

Norske Kvinners Sanitetsforening har som formål å bidra til et trygt og inkluderende samfunn ved å aktivisere medlemmene til frivillig innsats innenfor helse- og sosialområdet med spesielt fokus på kvinner.

Organisasjonen er partipolitisk uavhengig og livssynsnøytral.

Organisasjonens merke er et rødt kløverblad med blå kant og bokstavene N.K.S. i hvitt. 

Full fart forover med aktivitet som virkemiddel

Det er mye som skjer i lokallagene om dagen, og det er masse å engasjere seg i. Norske Kvinners Sanitetsforening er inne i en stor endringsoperasjon, og nå er det aktiviteter av ulik art som skal engasjere medlemmene  i årene som kommer. Jeg er for eksempel ansvarlig for et lokalt tilbud som kalles Kløvertur.

Det er fritt fram å bli med på samfunnsdugnaden. Der er jo bare å melde seg inn, om ikke annet for å støtte arbeidet som gjøres. Men husk å sette meg som verver da 🙂

Her er ihvertfall en filmsnutt som Trondhjem Sanitetsforening har laget om noe av det du kan engasjere deg i.