Da er 6-ukers planen utarbeidet

planlegging

6-ukers planen er ført i pennen. Riktignok en dag forsinket, men nå er den en del av min bulletjournal.

Jeg skal komme tilbake til dette med bulletjournal, også kalt bujo. Men kort fortalt er det rett og slett et dagboksystem som du tilpasser helt og holdent ditt behov.6-ukers plan i bujo

På nettstedet Bullet-journal finner du starttips, selv om noen har utviklet dette til en liten kunstform.

6-ukers plan – helt uten kunst

6-ukers planen min er på plass. Med avkrysningsbokser for daglige aktiviteter vedrørende trim og vanninntak.

Det er også lagt inn noteringsplass for mål. Tenkte det var greit å monitorere litt underveis, mer moro hvis jeg ser at det nytter. Tenkte at måling på søndager kan være greit.

Etter litt tvil har jeg landet på både kilo og målebånd, men det hadde kanskje holdt med det siste. I tillegg har jeg funnet meg en distanse med litt motbakker som kan brukes som mål for kondisjonen.

Flere inspirasjonskilder

Jeg har latt meg inspirere både av ukeblader og av bokhylla. Ei bok av Lucy Wyndham-read, ei av Yngvar Andersen og Liv Loftesnes og et hefte som var vedlegg i ukebladet Hjemmet.

Planene deres har jeg tilpasset uka mi og satt inn i en egen 6-ukes plan i bujoen min. I tillegg til deres tips, har jeg satt inn noen punkter på eget initiativ.

Jeg har så langt gått for en bulletjournal uten store kunstneriske detaljer, akkurat som opphavsmannen for systemet. For meg er det dokumentasjon og effektiv planlegging det handler om.

6 ukers makeover6 uker til endring

Jeg kjenner at jeg er litt usikker på om det kan skje så mye på 6 uker. Men det jeg vet er at det er mye forskning som understøtter at 6 uker er et minimum, men allikevel nok, for å etablere nye vaner.

Jeg har jo jobbet med Chronic Disease Self-Management Programme  i flere år, hvor nettopp 6 uker er grunnlaget for livsstilsendring.

Så om ikke annet ender jeg kanskje opp med en bedre og sunnere livsstil tross alt. Og skvetter opp bakkene på Sao Miguel som ei fjellgeit.

Bøkene jeg har lest (sponsede lenker)

Kom i form med Yngvar (supersprek 7 veker) – Yngvar Andersen og Liv Loftesnes

Øvelsene er enkle, og både i tekst og bilder får du nøyaktige beskrivelser av hvordan de skal gjøres. Tren hvor du vil – hjemme, utendørs eller på treningssenteret ditt.

Ny kropp på 6 uker – Lucy Wynham-Read

I dette seksukersprogrammet legges det opp til bare femten minutters trening om dagen – hjemme hos deg selv. Noen øvelser får opp pulsen, mens andre strammer opp, og du får fornuftig sammensatte ukemenyer som både er fristende og mettende.

I tillegg har jeg latt meg inspirerer av ukebladenes artikler og innlegg, og en mengde Pinteresttips om bujoer og deres opphavspersoner.