Vafler med mandelmel

Deilige vafler med mandelmel

Vaffel med mandelmelNystekte vafler er en favoritt her i huset. Disse vaflene er inspirert av litt ulike varianter som jeg har funnet på Pinterest. Hovedforskjellene på de oppskriftene har vært melet.

Jeg bruker det jeg har i skapet.

Jeg har bare tilpasset søtningsstoffet og melet til det jeg hadde i skapet. Men jeg forsøker stadig å finne oppskrifter som passer inn, og som lar seg integrere i hverdag og festligheter.

Og disse vaflene har falt i smak. Skal varige endringer fungere, er ikke løsningen å kutte ut alt som er godt.

Vafler med mandelmel – 8 plater

4 egg

4 ss Natreena

1 boks seterømme

1 dl mandelmel

2 ts bakepulver

2 ss Fiberhusk

1 ts kardemomme

Slik går du frem

  • Pisk egg og søtning til eggedosis.
  • Ha i rømmen.
  • Tilsett alt det tørre under omrøring slik at Fisberhusken ikke klumper seg.
  • La røren svelle i 5 minutter før steiking
  • Stekes – vaffelhjernet trenger ikke å smøres

Næringsinnhold

  • Protein                      5,3 g
  • Karbohydrater          4,0 g
  • Herav sukker            0,24 g
  • Fett                         19,0 g
  • Herav mettet fett     1,11 g
  • Salt                          8,0 mg

rørte bærServeringstips

Her servere vaflene mest mulig nystekte. Og gjerne med rømme og litt rørt bær til. Vaflene er ganske søte i seg selv, så pass på å ikke søte bærene for mye.

Du kan også erstatte kardemommen med vaniljepulver. Uansett smaker dette kjempegodt.