Nystekte vafler er en favoritt her i huset. Disse vaflene er inspirert av litt ulike varianter som jeg har funnet på Pinterest. Hovedforskjellene på de oppskriftene har vært melet.
Jeg bruker det jeg har i skapet.
Jeg har bare tilpasset søtningsstoffet og melet til det jeg hadde i skapet. Men jeg forsøker stadig å finne oppskrifter som passer inn, og som lar seg integrere i hverdag og festligheter.
Og disse vaflene har falt i smak. Skal varige endringer fungere, er ikke løsningen å kutte ut alt som er godt.
Vafler med mandelmel – 8 plater
4 egg
4 ss Natreena
1 boks seterømme
2 ts bakepulver
1 ts kardemomme
Slik går du frem
- Pisk egg og søtning til eggedosis.
- Ha i rømmen.
- Tilsett alt det tørre under omrøring slik at Fisberhusken ikke klumper seg.
- La røren svelle i 5 minutter før steiking
- Stekes – vaffelhjernet trenger ikke å smøres
Næringsinnhold
- Protein 5,3 g
- Karbohydrater 4,0 g
- Herav sukker 0,24 g
- Fett 19,0 g
- Herav mettet fett 1,11 g
- Salt 8,0 mg
Serveringstips
Her servere vaflene mest mulig nystekte. Og gjerne med rømme og litt rørt bær til. Vaflene er ganske søte i seg selv, så pass på å ikke søte bærene for mye.
Du kan også erstatte kardemommen med vaniljepulver. Uansett smaker dette kjempegodt.