Det er nok ingen vidunderkur

Livstilsendring og metode

Lavkarbo kosthold fremstilles mange steder som en vidunderkur med stor K på jakt etter den optimale vektnedgang. Og for en del virker det som om kiloene mirakuløst detter av.

Vidunderkur eller livstilsendring?

Desverre ser det ut som om en del legger like fort på seg igjen, som de raste ned over en periode. Og som mange, med diverse slankekurer på samvittigheten, vet – med noen tilleggskilo. Og da hjelper det jo så lite. Bare enda en greie som gikk skjeis.

Men noen har jo funnet svaret. Noen klarer jo å opprettholde nedgangen år etter år, og lykkes. Og skriver både bøker og annet om suksessen.

Og det er vel der svaret er – år etter år – en endring som går over tid.  Altså en livsstilsendring – ingen vidunderkur.

vidunderkurEr det mulig å få det til?

Det er jo flere som lykkes. En veldig kjent lege som går på barrikadene for Lavkarbo kosthold er Sofie Hexeberg. Hun har jo i tillegg mange bøker på samvittigheten, godt fundert i fagkompetanse. 

En relativt kjent blogger og stylist, Marianne De Bourg, er tydeligvis også fan av livsstilen. Hun har ihvertfall en god oversikt over aktuelle bøker. Og en blogg jeg fant i går adresserte nettopp dette med livsstil kontra vidunderkur. Denne bloggen heter Nytt og bedre liv med lavkarbo.

Her går det sakte men sikkert

Min erfaring så langt er at det ikke er noen vidunderkur. Her går det sakte men sikker nedover, sikkert også fordi kaloriintaket er relativt høyt i forhold til en forsakelsesdiett.

Vi spiser sunt, med mye grønt som er odlet frem over bakken. Ingen av oss føler oss sultne, og det viktigste av alt – godterisuget er borte. Med andre ord tilsier erfaringene så langt at denne livstilsendringen burde fortsette.

Med noe spesialbakts innimellom for å ha litt munngodt.