Skal man jobbe med ungdom er digitale flater noe som må utforskes og aller helst beherskes. Og øvelse gjør mester. I det minste håper jeg det.
Et eksempel på digital Flate: Discord
Discord har under koronaepidemien nesten blitt synonymt med ungdomsarbeid. Eller kanskje er det omvendt, at ungdomsarbeid er synonymt med å jobbe på Discord? Ikke godt å si, men det har vist seg å være en litt vanskelig nøtt å knekke.
sosiale flater må deles
Det er i hvert fall helt sikker; skal sosiale medier være sosiale krever det at deltakere deler. Uten deling fungerer det nesten dårligere enn brevpost. Husk det da dere.
Og sitter dere nå fortsatt og å lurer på hva Discord er? Da er det bare å ta tak i noen som er opptatt av gaming, de har svaret.
Men helt enkelt forklart er det et digitalt rom på nettet du kan prate med andre i. Discord har lignende funksjoner som andre sosiale medier, og man kan kommunisere via tekst, stemme- og videochat. Og da er det jo innlysende at hvis ingen vet om rommet ditt, har du ingen å kommunisere med heller.
Også voksne trenger digitale flater
Akkurat som de unge kan også voksne ha glede av digitale flater ut over Facebook. Å kunne snakke sammen, ha en lesesirkel og annet – der må det ligge et potensiale. Bare følg med, jeg kommer ganske sikkert tilbake til saken.