Ei bok for tursekken – Spiselige ville vekster

bok om å sanke mat

Sponsede lenker i teksten

Spiselige ville vekster er ei hendig og oversiktelig bok å ha med seg på tur. Forfatteren Anne -Elise Torkelsen er ei kunnskpsrik dame, og er også en tidligere leder av Norges sopp- og nyttevekstforening.

Boka inneholder ingen oppskrifter. Her er fokuset lagt på gjenkjennelse og kunnskap om norges ville grønne planter. Men du får informasjon om aktuelle plantedeler og ikke minst hvor og når de kan plukkes.

Ei bok du virkelig har glede av

Det er en overflod av planter i norsk natur. Og selv om de fleste av oss vet at noen av dem er spiselige, vet vi kanskje ikke hvilke planter det faktisk er.

bok om å sanke mat

Spiselige ville vekster setter deg på sporet. For uten sikker plantekunnskap kan det være farlig å gi seg sankingens gleder i vold. Det er kunnskapen om alle de forskjellige, men kanskje veldig små, detaljene som teller.

I  boka har forfatteren også tatt med forvekslingsartene, men husk at du uansett oppslagsverk ikke skal spise planter du ikke er sikker på.

En hendig lommeguide for turen

I denne hendige lommeguiden presenteres mer enn 40 spiselige planter du kan sanke fra naturens spiskammer. Boka gir også tips og råd om hvor du har lov å plukke og konservering og bruk av fangsten.

Og med en hyggelig pris på 85 kroner er boka så absolutt en flott start eller supplement for et lite kunnskapsbilbliotek egnet for sankere og turentusiaster.