Elsykkel eller ikke – det er spørsmålet

elsykkel

sykle med el-sykkelSkal jeg ha elsykkel, eller skal jeg ikke ha elsykkel? Gruble – gruble, stadig like usikker

Drømmen om elsykkel

Etter at flere rundt meg investerte i elsykkel i fjor har jeg vært i tenkeboksen vedrørende hvordan min kommende tohjulig skal være utstyrt. Så i går tok jeg turen til noen av våre lokale eksperter, Bjørn Myhre Sport i Krokstadelva.

Det er jo veldig morsomt å få så mange råd og tips da, de skuffer aldri. Men valgets kvaler ble ikke mindre etter dette.

Så spørsmålet er rett og slett hvor mye jeg er villig til å putte i av penger, på noe jeg ikke er 100% sikker på sammenfaller med mitt reelle behov.

Kan det være at jeg skal nøye meg med en god alroundsykkel som går på Anne Grethe-motor i stedet?

Uansett: elsykkel svarte til forventningene

Ingen tvil om at dette var en kjøredoning som virkelig gjorde syklingen til en lek. Jeg skvatt opp bakkenen, og det uten en eneste svetteperle.

Så kunne jeg erstattet mine 4 hjul med denne, hadde jeg ikke vært et sekund i tvil. Men slik er det ikke, og et bilskifte står også for døren. Jeg har i periodere behov for å kunne frakte med meg en del i forbindelse med jobb, og ryggsekk dekker ikke behovet.

Aksjon Sykle til jobben – med eller uten sykkel

Årets aksjon Sykle til jobben starte på torsdag.  Og jeg har jo til og med oppfordret min lokale sanitetsforening, Fiskum Sanitetsforening,  til å bli med på laget. Så det forplikter jo litt det da, særlig ettersom Øvre Eiker er en av kommunene der innbyggerene kan delta gratis.

Men jeg ligger nok an til en manuell deltakelse i år. Selv om gårsdagens prøvetur frister ekstremt mye. Det var neste så jeg drømte om en Giant 18 Explore E+2 i natt.

Ombestemmer jeg meg er jeg ikke et øyeblikk i tvil om hva valget blir. Da går jeg for el-sykkelsmilet og et svettefritt friluftsliv i folkehelsesammenheng.

Inntil da får jeg bare svette litt..