En spleis for et ungdomstilbud i Hokksund

spleisen til @U19Øvre eiker

Da har jeg opprettet en spleis for ungdomstilbudet i Hokksund . Den spleisen jeg skrev om at jeg jobbet med  torsdag kveld.  Du finner den på siden til Spleis.no.

Slik fungerer fundraising gjennom Spleis.nSplesien hos spleiso

Spleis er en norsk folkefinanseringstjeneste. Med Spleis er det lekende lett å samle inn penger til gode idéer og fine formål. Alle innsamlinger er foreløpig offentlige, så alle som har tilgang til lenken til spleisen vil kunne se, lese, og støtte innsamlingen.

Lenken til innsamlingene kan være vanskelig å finne om den ikke blir delt, så jeg setter stor pris på at lenken blir delt til alle du mener kan ha glede av å delta i innsamlingen.

Dette går spleisen til

Det haster med er lavterskeltilbud for ungdom i Hokksund. @U19ØvreEiker har ikke lenger lokalene på Bruhjørnet, og trenger å få på plass et tilbud i rådhusets kantine så kjapt som mulig.

Det skal være et god lokale for alle brukere

Seksjon Kultur og Livskraft skal i februar 2018 etablere et værested /klubbtilbud for ungdom mellom 13 og 18 i kantinen på rådhuset i Hokksund.

Det skal være en sambruk av lokalene, det skal fortsatt fungere som kantine for de ansatte og som et lokale for ulike arrangementer for og av kommunenes innbyggere og foreningsliv. Lokalene tilknyttet kantinen i Øvre Eiker rådhus er i tillegg veldig godt egnet for arrangementer med ulike tilretteleggingsbehov.

Dette går spleisen tilKlubb i kantine

Prosjektet har som hovedmål å etablere en god møteplass for ungdom i kantineområdet på Øvre Eiker rådhus på en slik måte at det samhandler godt med andre bruksområder for lokalene.

Det legges vekt på samhandling og engasjement av gruppene som bruker lokalene, og en bærekraftig profil i form av et gjenbruksperspektiv og engasjement av bedrifter som driver ulike former for inkludering.

Rusfritt samlingspunkt
Det har lenge vært et stort behov for et rusfritt samlingspunkt for unge i Hokksund. Det å kunne være innendørs med et visst voksentilsyn, uten krav om å måtte kjøpe noe, kan være med å forebygge uønskede hendelser i nærmiljøet.

Høsten 2018 ble et tomt lokale ble tatt i bruk i tre måneder, noe som viste at behovet og ønsket for et værested er tilstede hos målgruppa for tiltaket. Her var det ikke mulig å videreføre leieforholdet, i tillegg til at en langsiktig bruk av lokalet ville krevet oppgraderinger av enkelte fasiliteter.

Kommunen har ikke hatt, og har ikke økonomi til å etablere et ungdomstilbud i eksterne lokaler. Men eksterne midler kan gjøre det mulig for å løse behovet for en ok væreplass  så snart som mulig.

Ungdomsklubbene i Øvre EikerDette haster det med

  • Sofagrupper er til å sitte i med tilhørende bord – må kunne vaskes
  • Mobile skillevegger – oppsirkuleringsprosjekt
  • Ulike brettspill og spill til playstation
  • Pc til musikk
  • Lyddempende og flammedempende tekstiler
  • Noe maling og materialer

Jeg håper du vil bidra til dette lavterskeltilbudet

Jeg skylder Eikernytt en stor takk for publisitet, og jeg krysser naturlig nok bein og armer for at dette fører til at flere bidrar med noen kroner. Vi er mange som benytter kantina, noen kroner fra hver gjør stor nytte.

Det viktigste vi kan gjøre for sårbare grupper er å etablere tilbud som er for alle. God forebygging og rehabilitering handler om trygge arenaer med fokus på vekst og mestring.

Og det er en slik arena vi skal etablere, så bli med og spleis.

3 kommentarer om “En spleis for et ungdomstilbud i Hokksund

  1. Hey! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains. If you know of any please share. Many thanks! kgbggcbgdgfe

Det er stengt for kommentarer.