En tekst om to optimister fra Øvre Eiker

Denne teksten om to optimister var egentelig tenkt for publisering i lokalavisa her i Øvre Eiker. Men jeg tror ikke at optimistene fikk napp, og jeg synes jo uansett at de fortjener heder og ære.

Og ettersom teksten er min kan jeg jo publisere den her:

En bragd av 2 optimister

Olav Horne og Ivar Magnus Hansen er 2 optimister fra Øvre Eiker. Lørdag 20.juni orienterte de seg frem til mer enn 50.000 kroner i Eikerskogene . Og mandag var det høytidelig overrekkelse av innsamlede midler og gaver på Sundhaugen. Og med BUA-hengeren på plass kan noe av utstyret benyttes der i sommer.

2 optimister og mottakere
Fra høyre Knut T Hansen – Eier O-lag, Ivar Magnus Hansen – Optimist 2, Olav Horne- Optimist 1, Kjetil Elvekrok Hasen – Europris Eiker. I tillegg ungdomsrepresentanter for BUA Øvre Eier og U18 Øvre Eiker

Postjakten kunne følges på Facebook

Mange fulgte postjakten på en egen side på Facebook . På siden 1 Dag, 2 Optimister, 10 Kart, 100 Poster. For barn og unge i Eikerbygda ble  ivrige følgere og sponsorer oppdatert om progresjonen. Og uttelling ble det, til stor glede for mottakerne fra BUA Øvre Eiker og U18 Øvre Eiker.

Et strabasiøst løp

De 2 optimistene gjennomførte litt av et løp lørdag 20.juni for å samle inn midler til sommer- og fritidsaktiviteter i Øvre Eiker.

Selv oppsummer de lørdagens strabaser som bestående av :
60 poster, 50,5 km, 62 701 skritt, 1 360 høydemeter, 9 500 kcal, 2 bad. I tillegg beskriver de møter med elg, en hoggorm, et par ekorn, minimum 12468 fluer, og en og annen mygg og klegg.

Gaveoverrekkelse på sundhaugen

Mandag 22.juni kunne glade ungdommer fra U18 Øvre Eiker og BUA Øvre Eiker ta imot gaver. De var fra Pizzabakeren Mjøndalen, Power Borge Butikk AS, OBS Buskerud Storsenter , Maxbo Ivar O. Haugen, Eiker O-lag, Sparebanken Øst,  Europris Eiker Hokksund, KIWI og Øvre Eiker kommune. I tillegg hadde de samlet inn midler fra private i løpet av helgen.

Kanskje ikke siste gang?

Det ryktes at bragden muligens vil gjentas, for dette er i sannhet 2 karer med hjerte for de unge i bygda. En ting er i så fall sikkert, Det er mange av årets heiagjeng som gjerne støtter de to optimistene igjen.