FiberHUSK – smaksnøytralt kostfiber

Fiberhusk

FiberHUSK er velegnet til alle bakverk der du ønsker at høyere innhold av kostfiber. Og er nesten uunnværlig i forhold til baking i lavkarbo-sammenheng.

FiberHUSK kan tilsettes alle oppskrifter

FiberHusk kan tilsettes alle oppskrifter, ferdige brødblandinger, speing av farser og smoothies. Det består av pulveriserte frøskall av den indiske planten Plantago Ovata (Psyllium). Disse har et innhold av 85% kostfiber.

Fiberhusk er vannoppløselige fiber som suger opp væske, blir til myk gele og binder sammen deigen. Dette gjør at den blir lettere å bearbeide.

Frøskallet fra Psyllium gir en god metthetsfølelse og hjelper til med å holde magen i gang.

Bruk av FiberHUSK

Skal du prøve deg fram med psylliumskall bør du prøve med en liten mengde av gangen. Frøskallene sveller mye og du kan ende opp med en geleklump eller et bakverk som ikke vil stekt.

Start med for eks. 1/3 ts i pannekaker og vafler og 1 ts i for eksempel kaker og brød. Pulveret blandes i det tørre før du tilsetter væske. Skal du tilsette mer Fiberhusk etterpå lar du den svelle ca. 10 minutter i vann. Da er det lettere å beregne mengde og lettere å blande inn.

Til baking er en generell anbefaling er 20 gram Fiberhusk og 1 dl væske pr. 500 g mel. Bruker du det i syltetøy vil det bli stivere ved avkjøling.

Du kan også bruke litt fiberhusk i kalde kremer og purèer av bær. (Kilde: Sunne Saker)

FiberhuskInnhold & Ingredienser i FiberHUSK

Pulverisert psylliumfrøskall (Plantago ovata)

Næringsinnhold per 100 g

Energi: 181 kcal
Protein: 1,5 g
Karbohydrat: 0 g
– herav sukkerarter: 0  g
Fett: 0,6 g
hvorav mettet fett 0,1 g
Kostfiber: 85 g
Salt 0,2 g

Fiberhusk kan nå kjøpes i de fleste dagligvareforretninger i tillegg til helsekostforhandlere.