Gratis mat – 50 ville og velsmakende vekster

gratis mat

Gratis mat – 50 ville og velsmakende vekster er ei bok til glede og nytte for deg som setter sanking på dagsordenen. Dette var den første boka om sanking som kom inn i bokhylla mi, og den ga mersmak.

Alle vil vel ha gratis mat?

Det er ikke bare ideen om gratis mat som har ført til at jeg stadig utvidere litteraturlisten rundt dette emnet. Jeg er glad i skog og mark, og synes matauk gir en tilleggsdimensjon til naturopplevelsen.

Og etter at min tid som hundeeier ble avslutte, trenger jeg innimellom et lite ekstra puff for å passere dørstokken. Og kanskje gjør sankingen savnet av mine 4-bente kamerater litt mindre når jeg første er ute i marka.

Og i tillegg til å utvide samlingen av litterære veivisere til ville vekster, har jeg jo valgt å melde med inn i Sopp og nyttevekstfobundet også.  For erfaringskunnskap som deles med lidenskap og glede er det lite som slår.

Medlemsturer med engasjerte turledere er vel verdt medlemsskaper. Og når du i tillegg får tilbud om kurs, og et medlemsblad som gjør at kunnskapen øker – betaler jeg medlemsskapet med glede. Hurra for frivilligheten!

Ei bok med tips til sanking og tilberedingGratis mat

(Inneholder sponsede lenker)

Boka Gratis mat – 50 ville og velsmakende vekster er ei god startbok. Her er det mange gode råd og tips om selve sankingen. I tillegg deler forfatteren Ellen-Beate Wollen både entusiasme og erfaringskunnskap rundt bruk av plantene med leseren i rikt monn.

Det var i hvertfall denne boka som fikk meg til å prøve ut annet en sanking av bær og sopp. Ugresset i hagen har aldri blitt det samme igjen.

Denne boka inspirerte meg blant annet til produksjonen av min første løvetannirup. En udelt suksess, selv om jeg nok grovt feilberegnet mengden jeg produserte.

Ei bok som favner hele sesongen

Sesongen for sanking er relativt kort i Norge. Desto viktigere er det å benytte den godt. Og der hjelper denne boka deg. I tillegg favner den vekster i alle miljøer. Her er det tips fra land og by, fra fjord og fjell.

Kanskje vil du som jeg la deg inspirere til videre fordypning i emnet sanking. Det er ihvertfall ikke det dummeste du fordyper deg i. Sanking er sunt, både som matkilde og aktivitetsfremmer.

Nå får du rabatt på kjøp av boka hos Adlibris. I tillegg vil jeg anbefale deg ei bok skreddersydd for tursekken – Spiselige ville vekster.