Jakten på hagekunnskap fører meg naturlig nok inn på bloggerenes arenaer. Her er det i sannhet en overflod av erfaringskunnskap, og den vil jeg selvfølgelig dra nytte av.
Bloggerenes erfaringskunnskap letes frem
De ulike bloggerene innehar totalt sett kunnskap som dekker de fleste av livets områder. Det betyr at sjansen for et kunnskapstilfang også om hage fra denne gruppen er stort.
Og det beste av alt er at det ofte er kunnskap som du ikke trenger høyskoler og fagutdanning for å ha nytte av.
Så i jakten på bærekraftig hageutvikling tas Google i bruk. Både med generelle og spesifikke søk. Og ikke minst med en viss overbærenhet ovenfor elendige tekster som en følge av Google Translate.
Økologisk – kortreist og sunt hos Furulunden
Økologisk – kortreist og sunt høres jammen bærekraftig ut for meg. Og dermed er bloggen Furulunden på radaren min ihvertfall.
Når forfatteren i tillegg har en målsettning om «å spre hageglede med design, struktur, samplantinger, farger og sunn og god jord.» (Sitat: Furulunden) – ja da er jeg på vill jakt etter innspill.
Noe kunnskap er allerede absorbert
Et innlegg i bloggen fra 24.april har i hvertfall gjort at jeg utvider punktlista fra 1.mai en del. Og jeg har også merket meg at jeg kan lese meg opp på litt om grønnsakdyrking og annet på Furulunden.
Kriterier for en bærekraftig villahage
Og slik ser versjon 2 av kriterier for en bærekraftig villahage ut etter at kunnskapsmengden er noe økt. (Legg merke til noe…):
- Minst mulig plen – sikkert ikke mulig å få til i år
- Planter som hjelper pollinerende insekter og som ikke er sneglemat
- Mest mulig spiselige planter – ingen veldig giftige ihvertfall
- Kjøkkenhage
- Bærbusker og frukttrær
- Fine farger
- God duft
- Kompostering – kald og varm
- Naturgjødsel – hønsegjødsel
- Neslevann – oppskrift på bloggen som må prøves
- Håndterbar arbeidsmengde
- Sterke sunne planter
- Gressklipp kan forsterke snegleproblemer
- Vekstskifte for å forebygge plantesykdommer – ulike plantefamilier
- Fornuftig samplanting
Oj-oj! Den lista kan jammen bli lang i løpet av mai måned. Og lister og planlegging er jo vel og bra – men bare hvis det lar seg omsette i praksis. På tide å svinge seg litt vil jeg tro?