Hurra for jentene mot strømmen

jentene mot strømmen

En salutt til jentene mot strømmen. De som driter i statussymboler og nabokjerringer, og som har medmenneskelighet og sunn fornuft som kompass.

Jentene mot strømmen bærer håpetjentene som kan

Det er jentene som går mot strømmen som bærer håpet om en bedre fremtid. De som ser at jenter ikke er mennenes ofre. De som ser at jenter er like maktsyke og jævlige som menn, og at overgriper- eller offerrollen ikke handler om kjønn.

Det er jentene som ser at både jenter og gutter har like store evner og muligheter. Det er de som forstår at uavhengig av størrelsen på husmor-genet og interessen for kaffeslabereas, så gjør alle mennesker sitt ytterste for å gjøre det optimale ut av sin livssituasjon.

Bærekraftig utviklingNå må du våkne

Jeg kjenner at jeg blir trøttere og trøttere av at du som en voksen kvinne stadig jager etter statussymboler, evig ungdom og prestisje. Og at du som  voksen kvinne ikke har kommet over kjøpepress og flokkmentalitet er rett og slett trist.

Rollemodeller

Med jevne mellomrom lurer noen på hvorfor ungdommen er så opptatt av det ytre, penger og statussymboler.

ER du en av dem som lukker øynene for deg sjøl som rollemodell? Ser du i det hele tatt i speilet, eller hører på eget prat om alle de tingene som egentlig ikke handler om annet enn tull. Som ikke har noen verdi i det lange løp?

Ja takk – flere rause jenter

Jeg håper på at forbildene fremover blir jentene med raushet og åpenhet. Vi trenger jentene som bryr seg om, ikke ennå flere av de som bryr seg med.

Vi trenger et samfunnsdebatt som slutter å gjøre kvinner til svake offer, men som tar på alvor at begge kjønn har like deler av godhet og grusomhet i seg.

Vi trenger jentene som ser at det ikke finnes en fasit på et riktig liv, og at de fleste faktisk gjør så godt de kan innenfor de rammene de har. Så får vi heller se om vi kan rette på rammene, i stedet for å dundre inn som dampveivalser – i verste fall fullstendig blindet av vår egen vellykkethet.

Alle kan, vet og vil – gitt muligheten

Det er ingen ingen fasit på det å være kvinne eller menneske. Men det må være feil at vi skal bygge vår egen vellykkethet på bekostning av andre. Vi må se hverandres muligheter og potensiale – og det handler ikke om å telle statussymboler.

Alle kan, vet og vil – gitt muligheten.