Hva med strømstøtte til frivilligheten?

Strømmstøtte trengs

Det har vært lite om frivilligheten i alle debattene om strømprisene og strømstøtte. Og det er kanskje lett å glemme alle lokale foreninger som eier ulike forsamlingslokaler rundt i det ganske land? Covid gjorde sitt til at både medlemmer og arrangementer ble borte. I tillegg ble det også minimalt med utleieinntekter oppe i det hele. Og det er jo ikke slik at du kan slå av strømmen av den grunn…

Frivilligheten og inntekter

Kunne det vært en lokal ordning for strømstøtte til frivilligheten ? En støtte til ekstrautgifter/tapte inntekter som kan søkes på lik linje med at du søker kommunal driftsstøtte til andre ting? For vi snakker ikke om inntektstap i millionklassen.

Men tapet av inntekter og de økte utgiftene er mer enn nok til å lage vanskeligheter for det lille lokallaget. Laget med et grendehus som skal holdes i hevd på vegne av lokalsamfunnet. Det lille lokallaget som mistet mulighetene til å ha den n årlige basaren som supplerer vedlikeholdsutgiftene de sitter med.

Så derfor er grasrotandelen et viktig bidrag i kassa. Og selv om de inntektene også har skrumpet under pandemien, kommer hver krone godt med. Min andel går til min lokale sanitetsforening. Vi trenger et sted å møtes, og vi trenger lokal tilhørighet.