Jeg jukser meg til tidlig vår

Vår i hagen

I dag har jeg jukset frem følelsen av vår i hagen. For planene var egentelig at det skulle poppe opp blomster denne våren. Men livet kom desverre litt i veien for det som skulle bli den ultimate hage 2020. Noen ganger blir det jo bare sånn, selv om oppstarten var allerede i 2017.

Løkblomster i hagen gir vår

Litt flaks må man ha når det er blomster som skal kjøpes inn. Joker’n har hatt tilbud på løkblomster i potte, og salget bråstoppet jo da minusgradene brått kom tilbake. Så da var det noen igjen til meg da, og fortsatt til tilbudspris.

Noe av det mest spennende med våren er tegnene på nytt liv som springer frem blant alt det tørre og visne. Så ved å putte løkpottene inn blandt det visne fra forrige høst, blir det jo vår i pottene.

Klare til utplanting

Neste vår er sikret

Nå skal løkpottene få kose seg sammen med de visne blomstene som står i krukker og urner fra i fjor. Da ser det ut som om de har poppet opp i vårsola. Og etter at løkblomstene er visne, er det bare å få de i bakken slik at de ar klare til 2021.

Moseplassen har oppskriften på hva du skal gjøre for å få glede av løkblomsene dine også neste vår:

Slik får du løkene til å komme igjen:

  1. La løkene få lys, litt vann og gjerne litt næring frem til bladene har visnet helt ned
  2. Nå kan du la jorden tørke ut, med unntak av for snøklokker, klosterklokker og erantis. De bør nok ha bittelittegranne vann av og til frem til utplantning
  3. Når bakken er tint så planter du løkene i hagen. En løk skal ha to høyder av jord over seg. Så er selve løken 2 cm høy, så skal den ha fire cm jord over toppen av løken. Del gjerne opp potteklompen slik at du planter en og en løk, men sett de i grupper, det er alltid finest.

    Sitat: Moseplassen