Kokosmel er det ideelle mel for søte retter og kaker. Det er glutenfritt og rikt på fiber.
til kaker og desserter
Melet er naturlig glutenfritt med hele 40 g fiber og 19 g protein per 100 g. Det har en søt og mild smal av kokos, og gir en god smak på søte retter som for eksempel kaker. Det kan også brukes til å tilsette fiber i drikker og smoothies.
Melet fremstilles ved at fruktkjøttet i kokosnøttet males til et fint mel, og det er mange ulike produsenter på markedet.
Bruk av kokosmel
Erstatt opptil 25 % av hvetemelet i oppskrifter med kokosmel, for et solid fibertilskudd samt en god reduksjon av kalorier og karbohydrater.
Kokosmel suger til seg mye væske, så reduser mengden kokosmel i forhold til det som er oppgitt av annet mel.
Samtidig bør det tilsettes tilsvarende mengde ekstra væske, til passende konsistens på deig/røre. Tilsette eventuelt ett egg per 30 g kokosmel i bakverk hvor det brukes en stor andel av dette melet. (Kilde: Sunkost )
Næringsinnhold i melet per 100 g
Energi: 1481 kJ/354 kcal
Fett: 14 g
-herav mettet: 13 g
Karbohydrat: 18 g
-herav sukkerarter: 18 g
Kostfiber: 40 g
Protein: 19 g
Salt: 0 g
Kokosmel kan kjøpes i helsekost og enkelte dagligvarebutikker med et godt glutenfritt utvalg. Det kan være lurt å forsøke både mandel – og kokosmel i enkelte oppskrfter. De ulike meltypene gjør store forskjeller på smak.