Kulda setter fart i reiseplanleggingen

Sitat om reise- St. Augustin

Jeg er jo jente sjøl, og jeg synes jo ofte det er store forskjeller i hva ulike skribenter vektlegger på ulike reisedestinasjoner. Og ettersom jeg har ikke det store shopping-genet inne, så f er det opplevelser og omgivelser som står i fokus når jeg søker etter inspirasjon.

Jenter som inspirerer i reiseplanleggingen

Jenter som blogger er ikke synonymt med stoff om hår og klær. Derfor tenkte jeg at jeg skulle presentere noen blogger fra jenter på tur.

flyplass
Gardermoen utsmykking

Det er igrunnen bare to kriterier som er vektlagt i utvelgelsen; Dette er blogger som har eksistert i noen år – og de handler om helt andre ting en shopping.

Den bloggen jeg har fulgt lengst er Hamaca Reise

Første kvinne ut er jenta bak Hamaca Reiser. Og akkurat nå er dette en superinspirasjon, ettersom jenta som fører reiseopplevelsene i pennen i skrivende stund er fulltidsreisende.

Det er  Ingeborg vi følger og bloggen har flere ganger vært med i kåringen av Årets reiseblogger under Reiselivsmessa.

Her er det mye spennende reisestoff, og et spesielt fokus på foto og video. Og ettersom kameraet mitt forsvant på fjordåret tur til Mauritius, har jeg blant annet stor glede av flere artikler om valg av kamera.

Og ikke minst inneholder bloggen mange tips for deg som har tenkt deg ut på tur utenfor charterløypa. I tillegg deler opphavskvinnen rundhåndet av sin kunnskap i form av svar på spørsmål.

Jeg kan ikke gå forbi bloggen Reiselykke

ReiseplanleggingenBloggeren som ble årets reiseblogger 2017 er Mette Solberg Fjeldheim som har bloggen Reiselykke.

Her er det masse inspirasjon å hente, både fra inn og utland.

Jeg våger meg på et sitat fra juryen i Årets Reiseblogger 2017 – kilde Reiselykke :

”Bloggen har stor variasjon, er brukervennlig og oversiktlig inndelt. Den har helt nydelige bilder og designet er inspirerende og fresht. Bloggen har en personlig touch, uten at den oppleves som navlebeskuende. Og – kanskje viktigst av alt; den vekker reiselysten!”

En liten tilleggsopplysning er at Reieselykke og Hamaca Reise er to av bloggene som inngår i Nordic Nomads. Akkurat nå er det en endring på nettsiden, men her er det også masse inspirasjon å hente.

Til sist Årets reiseblogger 2018: Linns Reise

Siste kvinne som presenteres i denne gang er vinneren av Årets reiseblogger 2018. Dette er bloggen Linns Reise.

Her er det Linn Krogh Hansen som deler sine reiseerfaringer.  Og igjen er dette en blogg med et stort mangfold. En blogg som garantert kan gi deg input til egen reiseplanlegging.

Det er så mange bloggerhagekunnskap og bloggerene

Det er så blogger der ute, og hvilke som passer for deg kommer jo helt an på interesser. Jeg har allikevel et lite hjertesukk rundt dette med kommersialisering.

Det er nemlig påfallende hvordan reisebilagene, reisemagasinene og de største reisebloggerne hele tiden roser de samme destinasjonene opp i skyene.

Man trenger ikke å være den skarpeste kniven i skuffen for å forstå at dette er smøreturer som omtales. Uten at det til enhver tid fortelles.

Litt trist, selv om jeg forstår at fristelsen er større innimellom enn behovet for uavhengighet. Men det er jo nettopp dette som er dilemmaet til rosabloggerne også.