Lavkarbo Ostepuffer med Cottagecheese

ingredienser ostepufferKjært barn har mange navn, hos oss er det Ostepuffer som er hverdagbenevnelsen. Men jeg har også hørt bakverket benevnt som Oopsies og Proteinrundstykker. Uansett navn, Ostepuffer er husbondens favoritter som underlag til pålegget, når det ikke handler om matpakken da.

Ostepuffene er veldig enkle å lage, og jeg har valgt å tilpasse oppskriften til en stor boks med Cottagecheese av 400 gram. Det er så greit når du får brukt alt i boksen, i stedet for å ende opp med en hel masse smårester. Eventuelt kan du bruke 400 gram av ulike kremoster, men det er ikke de magre variantene vi snakker om.

Som litt helgekos er disse supre. De smaker godt både nystekte og kalde, og kan fryses. Favoritten her i huset er med grov sennep og ost ved siden av en kopp te.

Lavkarbo Ostepuffer med Cottagecheese (16 stk) Ostepuffer stekt

400 g Cottagecheese

6 egg

1 ts salt

60 g revet ost ( Norvegia, Cheddar etc )

4 ss Fiberhusk

2 ts Bakepulver

Settes med spiseskje

  • Bland ostemasse og egg til en jevn, og minst mulig kornete, masse.
  • Ha i det tørre, pass på at du rører når du tilsetter Fiberhusk så denne ikke klumper seg.
  • Bland godt og la røren svelle i 5 minutter.
  • Sett deigen på bakepapir med en spiseskje.
  • Stekes i varmluft ved 225 grader i 10 – 15 minutter.
  • Avkjøles på rist.

 

Næringsinnhold pr Ostepuff

Energi 74 kcal
Protein 6,8 g
Karbohydrater 2,5 g
Fett 4,8 g
Salt 134 mg