Mandelmel er en ingrediens som er lurt å ha i hus til baking. Både i forhold til et lavkarbokosthold og når det skal bakes glutenfritt. Det lages av skåldede mandler
Mandelmel er ikke bare for dietter
Dette er en ingrediens som har et bruksområde også utenfor kosthold-verdenen.
Til ulike typer baking der malte mandler er en ingrediens, er ferdig mandelmel et godt utgangspunkt. Og det kan jo også godt blandes med litt grovere hakkede mandler for å få mer tekstur.
For deg som er glad i makaroner er mandelmel supert å ha i hus, da er det jo skåldede mandler som gjelder. Og hovedforskjellen på mandelmel og malte mandler er som oftest det – skåldet eller ikke.
Mandelmel kan i mange oppskrifter helt eller delvis erstatte hvetemel. Men vær oppmerksom på at det oppfører seg litt annerledes en hvetemel, det inneholder ikke gluten og opptar mer væske enn hvetemel. (Kilde: Coop)
Mandelmel er godt for kroppen
Melet har en bemerkelsesverdig høy mengde magnesium – et mineral som spiller hundrevis av roller i kroppen din. Det har en lav glykemisk indeks, og er derfor gunstig i forhold til insulinnivået i kroppen.
Næringsinnhold pr 100 gram
Energi 637 kcal
Mettet fett 4,0 g
Umettet fett 49 g
Karbohydrater 19 g
herav sukkerarter 5,0 g
Protein 21 g
Salt 0 g
Du kan kjøpe mandelmel på din lokale matbutikk, helsebutikk eller på nettet. Og når du kjøper det, bør det egentlig bare inneholde en ingrediens: mandler.