Mange kalorier små…

ut av døra

lærimg sitat konfusiusMange kalorier små, blir ingen stor å. Men derimot blir det ei kjemperumpe og akutt mangel av klær som passer. Noe som kan ta hverdagsgleden fra de fleste av oss.

Joda, jeg er en voksen dame og burde vel slik sett ha andre ting å henge meg opp i en utseende, klesstørrelser og annet fjaks. Men samtidig er jeg jo i en alder der det meste kan føre til livslang elendighet, eller akutt forkorting av hele livsløpet.

Så det er faktisk med en berettiget panikk  jeg siden vi ble hundeløse november 2017 må konstantere at jeg blir tyngre og tyngre å prate med. Og det er ikke på grunn av at spisemønsteret har endret seg ihvertfall.

hverdagsaktivitet

Logisk forklaring

Og så kom den logiske forklaringen til meg i form av NRK2 i går kveld, via programmet Sannheten om kalorier. Og er ikke den forklaringen et kjempeargument for hverdagsaktivitet vet ikkejeg. Jeg er herved et erklært kjempefan av Dine 30.

For mens jeg som hundeeier brukte som et minimum mellom 60 og 90 minutter hver dag på å gå tur med hunder, er den aktiviteten nå redusert til nesten 0. Dørstokkmila er sååå lang…. Og hvis jeg da sier at jeg har redusert energiforbruket mitt med minimum 150 kcal pr dag, er det faktisk det sammen som en vektøkning på 8 kilo i året!

Hverdagsaktivitet er løsningen

Hverdagsaktivitet er uten tvil den langsiktige løsningen. Istedet for å gå tur med hunden, må det nå bli å gå tur med mannen. Han er jo i sammen båt som meg, så vi får heie på hverandre. Jeg ikke hadde planer om noe nyttårsforsett, fmen jeg vil allikevel gi meg selv følgende gode råd:

«Du må nok ta en runde til kirkegården via Darbu stasjon enten morgen eller kveld hver dag Anne Grethe. I lengden er det ikke mer som skal til…»