Matematikken sier – Hold senga denne uka

Obs: Matematikken sier

Hold senga denne ukenMatematiske beregninger viser at du like gjerne kan holde senga denne uka .

I følge formelen [W+(D-d)]xTQMxNA er den 3.uka i januar, med et spesielt fokus på mandagen den uka, en av årets klart verste uker.

Og ettersom datoer som kjent varierer, er det sikkert greit å ta høyde for at hele uka kan bli rimelig pyton.

Matematikken sier

Det er forskeren Cliff Arnall ved Cardiff-universitetet som har regnet ut dette  med formelen [W+(D-d)]xTQ MxNA. Og formelen har følgende forklaring:

Formelen står for vær (w), gjeld (D) minus din neste lønning (d), tiden siden jul (T), tiden som er gått siden du mislyktes i å kvitte deg med en uvane (Q), lavt motivasjonsnivå (M) og hva du har å se frem til (A).

Med andre ord; tom lommebok, mange regninger, mislykket nyttårsforsett, lavt ambisjonsnivå og en evighet til ferien.

Årstiden spiller inn

Vi har det også tyngre fordi vi ikke får nok lys og solskinn, sier Arnall. Han mener alle faktorene i formelen hoper seg opp og gjør oss ekstra deprimerte rundt den 3 uka i januar. Vi har dårligere råd etter julen, og regningene som strømmer inn. De fleste nyttårsforsettene, som for eksempel å slutte å røyke, har allerede sprukket. Dette igjen tærer på selvtilliten.

Vi trenger desperat positive hendelser å se frem mot, men det virker statistisk sett å være ekstra vanskelig akkurat denne uka.

Som en kuriositet sier artikler på nettet at det er den samme mannen som står bak uttrykket Blåmandag , som etter sigende skal være 3 mandag i januar. Og at han av media har fått skylda for en kollektiv engelsk depressiv trend nettopp i januar på grunn av det negative fokuset formelen skaper.

Det blir kanskje litt som norske mediers evige mas om sommerværet og dets innvirkning på almenntilstanden vår?