#oransjeskjerf – For et varmere samfunn

#Oransjeskjerf

Oransje skjerf-aksjonen 2019 går av stablen i disse dager, og jeg har tenkt å gjøre mitt for å bidra. Sjekk ut #oransjesjerf i sosiale medier, så finner du flere som er ute i samme ærende.

Litt historie

I 2010, da Hobbyklubben hadde hengt opp hjemmestrikkede ullplagg i Oslosgater for å vise frem norsk håndverkstradisjon, ble et av plaggene tatt ned og brukt i løpet av natten. Tidlig neste morgenen ble det hengt opp ett nytt igjen på samme plass. En hjemløs hadde hatt behov for litt varme i den kalde natten.

Dette ble starten på Oransje skjerf-aksjonen som blir arrangert av KirkensBymisjon som går av stabelen hvert eneste år i september/oktober.

Det oransje sjerfet deles ut på aksjonsdagen 1.november, til folk som trenger litt ekstra varme. Eller det kan brukes, slik jeg gjør det, av dem som vil vise sin solidaritet med mennesker som fryser og opplever utenforskap. og som ønsker et varmere og mer inkluderende samfunn.

Årets innsats fra A Knit Story

Oransje garn fra A Knit Story

Vi i A Knit Story har heldigvis masse oransje garn, og vi vil bidra med å donere 10 kroner for hvert solgte oransje nøste i hele oktober.

Du kan strikke deg hva du vil, men skal du strikke skjerf kan du bruke Kirkens Bymisjons offisielle oppskrift, som ligger på nettsidene deres. Eller du kan få en av våre egendesignede skjerfoppskrifter,så betaler du kun for det oransje garnet.

De to modellene er Oransje Skjerf Breeze i børstet babyalpakka eller Oransje Skjerf Feelgood i økologisk ull. Ønsker du garn eller garnpakker kan du bare ta kontakt . Jeg er A Knit story-konsulent og kan formidle garn og garnpakker om du ønsker det.

Page up
Page down
Print
Anne Grethe Klunderud

Page 1Comment