På tide å starte litt i hagen

Grunnlag Hagen 2017

Det er på høy tid å starte litt i hagen. 5.mai er nesten lovelig sent, men det har ikke fristet noe videre så langt. I dag derimot innbyr været til utendørsaktiviteter.

Først hagen, så jobb

Det blir ikke bare uteliv i dag. Selv om jeg er en krysning av praktisk arbeidende vernepleier og skrivebordsbyråkrat må det innimellom tas i bruk noen lørdager.

For meg er det ihvertfall ganske opplagt at det som skal skje på fritiden til folk fortrinnsvis innebærer arbeid på kvelder, i helger og ferier. Slik må det vel være?

Balanse mellom jobb og rekreasjonhumlemat i bærekraftig villahage

Det er viktig å finne en balanse mellom jobb og rekreasjon. Og med en periodevis stillesittende jobb, er det jo rekreasjon gjennom aktivitet viktig. Og da mener jeg aktivitet som øker blodsirkulasjon og puls, ikke stillesittende håndarbeid.

Så med andre ord, hagearbeid er ei glimrende folkehelsetiltak for middelalderende byråkrater. Mye bedre enn helsestudio og dårlig inneluft ihvertfall. Her trenes både styrke og kondisjon på en og samme tid, og det blir frisk luft og sol i massevis. Men husk solfaktor da! 

Hva skal plantes i år tro?

Jeg startet jo med et aldri så lite hageprosjekt i 2017. Og målet på sikt er jo at det ikke skal plantes inn vekster som ikke på en eller annen måte gjør noe mer enn å se pene ut.

Jeg henter inspirasjon flere steder, både gjennom blogger, bøker og gjennom kurs. Og ikke minst gjør jeg erfaringer. Og det jeg ihvertfall har landet på er at grønnsakshagen skal være uten hodekål, litt mindre grønnkål og at poteter i en gammel kurv var en god idè.

Komposten må jeg selvfølgelig også opprettholde, og markdekking med grønne materialer blir en strategi mot ugress og uttørking også i år. En strategi for bekjempelse av skadedyr på en bærekraftig måte må jeg også sjekke ut,

Og i tillegg må det blomster til. Det skal være blomster som både gleder meg og som bidrar til å ivareta insektslivet. Og kanskje aller helst spiselige også?

Kom gjerne med tips

Har du tips enten på plantevalg, ugress og skadedyrsbekjempelse, kunnskapskilder og annet mottas det med glede.

En kommentar om “På tide å starte litt i hagen

Det er stengt for kommentarer.