Pass opp for svindel via epost

forsøk på svindel

Hold senga denne ukenEt nytt forsøk på svindel via epost utgir seg nå for å være fra Skatteetaten. I realiteten er dette et virus, en såkalt trojansk hest, som kan få tilgang til opplysninger fra nettbanken din dersom du åpner vedlegget.

Den ekte Skatteetaten vil ikke sende deg en lenke eller et vedlegg, men be deg gå til sine startsider for å logge inn der.

Skatteetaten vil heller aldri be deg om kredittkortinformasjon, sikkerhetskoder, regninger, kopi av pass, førerkort eller kontonummer via sms eller e-post.

Vedlegg og lenker er ofte svindel

Mottar du en e-post som inneholder et vedlegg eller en lenke fra en (tilsynelatende) seriøs bedrift eller en person – med mindre du har spurt spesifikt om det – er det stor sannsynlighet for at det er svindel. Klikk aldri på lenker eller vedlegg i e-poster med mindre det er lenker du selv har vedt om å få.

Send gjerne mistenkelige e-poster til phishing@skatteetaten.no. Det gir etaten mulighet for å oppdage nye varianter raskere. Og for å være trygg, logg deg alltid inn via skatteetaten.no eller Altinn.

Les mer hos skatteetaten: https://www.skatteetaten.no/presse/phishing-og-svindel/