Plutselig var røyksuget der

Røyksug

Røyksug etter 880 dagerEtter mer enn 880 dager som røykfri kom røyksuget plutselig tilbake. Og at det er på en snartur innom er jeg inneforstått med,  men at jeg faktisk kjenner på det på 3 dager etterpå er overraskende.

Triggeren til røyksuget var kassakøen på danskebåten

Det var i kassakøen på danskebåten røykesuget meldte seg. En lang kassakø gjorde at jeg fikk alt for god tid til å studere sigarettpakkene. Og innen jeg fikk betalt var absolutt tanken på hva jeg eventuelt skulle kjøpe der, sigaretten var brått veien til en lykkeligere tilværelse. Men – jeg tok til vett.

Ute av syne, ute av sinn

At fjerningen av tobakksproduktene har noe å si for mine tobakksbehov er herved fastslått med stor sikkerhet. Det var de fristende sigarettpakkene som var triggeren, på samme måte som godteriene på vei mot kassa trigger godteribehovet.

Jeg takker av hele mitt hjerte for at det ikke er lov å ha de utstilt i Norge. Kanskje på tide å gjøre det samme med medikamenter, Nicorette og andre erstatningspreparater også?

Jeg går ut fra at suget roer seg igjen. Hvis ikke får jeg finne frem boka mi «Endelig Ikke-røyker» av Allan Carr igjen. Og finner jeg den ikke,ser jeg at den er i nytt opplag igjen.

Det var uten tvil endring av tankemønstere som boka førte til som var løsningen for meg.

Appen Slutta som jeg har på telefonen er en fin ting, men det er liksom ikke penger som gjør trikset for meg. Da er helseinformasjonen bedre.Slutta røyking

Uansett, jeg begynner ikke å røyke igjen. Men det er jammen rart hvor lenge det henger i.

Fakta om røyking fra Helsenorge.no

Røyking skader helsen din og kan gi deg alvorlige sykdommer. Hjerte- og karsykdom, kols og lungekreft er blant de alvorlige sykdommene som kan forårsakes av røyking.

Røyking er den viktigste enkeltårsak til kreft. Det er minst 40 ulike kreftfremkallende stoffer i tobakksrøyk og selv små mengder tobakksrøyk kan skade arvestoffet ditt (DNA). Kreftceller kan utvikle seg hvis arvematerialet blir skadet.

Røyking øker risikoen for kreft i munnhulen, den øvre del av luftveiene, overgangen mellom nese og svelgspiserøretmagentykktarmen, endetarmenleveren​,bukspyttkjertelennesehulen og bihulene, strupehodetlungenelivmoren,livmorhalseneggstokkeneurinblærennyrene, urinlederen og beinmargen. (Helsenorge.no)