Reko Bomull – et naturvennlig bomullsgarn

bomull til hekling

Produksjonen av bomull og bomullsgarn er ikke spesielt naturvennlig, derfor er Reko Bomull gode nyheter på markedet. Og det er definitivt mitt favorittgarn når det kommer til kluter, grytelapper og annet som er i bomull.

Reko Bomull – 100 % resirkulert bomull

Dette er et 100% resirkulert bomullsgarn som lages av materielrester som blir til overs ved produksjon av t-shirts.

For at dette skal bli mulig må fibrene først dras fra hverandre. Så blir de  blandet og kardet. Helt til slutt blir de matchet og spunnet til en ny garntråd. Alt klart for nye håndarbeidseventyr.

Et bærekraftig alternativ.

Med Reko Bomull tas det vare på restmaterialer fra moteindustrien som ellers hadde blitt tatt hånd om på annet vis.

Dessuten brukes det fiber som allerede er farget og der fibrene bare matches for å sikre fargene. Liten tvil om at dette gjør garnet enda mer miljøvennlig.

Og som forbruker skader det vel ikke at selve produksjonen og sluttproduktet også blir billigere. Dette gjør det enda enklere for deg å velge et bærekraftig alternativ.

Nøye utvalgte farger.

Den største utfordringen i denne måten å produsere garn på er matcing av alle de ulike fibrene for å få frem enhetlige farger.

Et enkelt parti består ofte av flere småpartier som nøye velges ut for å gi et pent sluttresultat. Så når Reko Bomullsgarn tilbys i  30 utvalgte farger er det litt av et puslespill for å få fram sluttresultatet.

Mange oppskrifter hos Jarbo

Ettersom Reko Bomull kommer i samma tykkelse som et garn kalt Soft Cotton, finnes det allerede nå massevis av gratis oppskrifter å velge mellom.

Og det er en veldig hyggelig pris dette supergarnet. Hos min forhandler betaler jeg 24,- kroner pr nøste.

Og garnet har en unik struktur som gjør det svært egnet til mange ulike bomullsarbeider. Så hva venter du på, læp og kjøp!

En kommentar om “Reko Bomull – et naturvennlig bomullsgarn

Det er stengt for kommentarer.