Safer internet day

bærekraft kunnskap vannvett

Kjenner du til at Safer Internet Day markeres 9.februar? Eller – kjenner du til at det er noe som heter Safer Internet Day?

Dagen er dedikert til barn og unges bruk av internett, og i år som i fjor er mottoet: “Together for a better internet”. Målet med dagen og arbeidet er å skape bevissthet rundt barn og unges bruk av internett slik at de får en tryggere digital hverdag.

Norsk markering

Som navnet nok indikerer er dette en internasjonal dag. Dagen markeres årlig rundt om i verden og Det er NorSiS (Norsk senter for informasjonssikring) som i all hovedsak står bak den nasjonale markeringen i Norge, blant annet gjennom aktuelle konferanser.

Årets konferanse ; Den digitale foreldrefloka – helt nye utfordringer eller kjente problemer i nye kanaler? kan følges via Facebook og på norsis.no mellom 13:00 og 14:30.

Årets tema- aktuelt for alle som omgår digitalt orientert ungdom

Jeg er ærlig talt usikker på om det i dag finnes ungdom som ikke er digitalt orientert. Kanskje dette gjør at årets happening er ekstra aktuell for alle som forholder seg til barn og unge? Arrangør sier selv at seminaret er laget for alle foreldre, men retter seg først og fremst for de som har barn i barneskolealder og oppover.

Dagens seminar har fokus på : Foreldres engasjement og relasjonsbygging. Grensesetting og personvern, balansen mellom beskyttelse og privatliv og hvordan være gode støttespillere.

OM Safer Internet Day

Dagen startet som et initiativ fra EUs SafeBorders-prosjekt i 2004. Den ble satt på kartet av Insafe-nettverket allerede i 2005. Siden 2004 har dagen vokst til å bli en internasjonal dag som nå markeres i omtrent 170 land over hele verden.