Smil – det er verdensdagen for smilet

Smil og smiley

Smil og verden smiler til deg – kjente ord for de fleste av oss. Og kanskje er du flinkere enn meg til å praktisere denne ansiktskrampen jevnlig?

Men i dag, på verdens smiledag, har alle muligheten til rette på eventuelle dårlige smilestatestikker.

Visste du at vi har hatt en ekstra dag for smil i Norge?

I tillegg til den Den Internasjonale smiledagen den første fredagen i oktober, har vi i flere år hatt en nasjonal markering i slutten av april. Men i år tror jeg ikke det skjedde, men kanskje vi trenger en ekstra dag for smil i Norge?

Opplegget på en smiledag er enkelt, og du kan delta selv om du ikke har Facebook eller andre sosiale medier. Her er det smilingen som står i sentrum.

Initiativtakeren bak den norske aksjonen fortalte at hun ønsket at alle skulle smile til fremmede de møter.  Med Smiledagen ønsket hun å spre glede og åpenhet, og oppfordret i tillegg til smilet alle til å benytte hashtag #smiledagen i sosiale medier for å dele sitt smil på smiledagen.

Men i dag skal det smiles.smil

Det bare å hente frem gliset, og vandre ut i verden. Kanskje har til og med solen et bredt smil på lur i dag? Og skulle du ikke få smilt nok i dag, er vel i prinsippet alle dager en smiledag.

Verdens smiledag er faktisk en patentbeskyttet merkevare som ble markert første gang i 1999. Stifteren er ingen ringere enn tegneren Harvey Ball, mannen bak «The smiley face».

Etter at han døde i 2001 ble Harvey Ball World Smile Foundation opprettet, en stiftelse med et mål om å endre verden, med et smil av gangen. Og det er denne stiftelsen som står bak World Smile Day®.