Tagatesse – det nærmeste du kommer sukker

Tagatesse

Tagatesse er så nær du kan komme sukker uten at det er «The real thing». Tagatesse er et strøsukker, laget av Tagatose.

I tillegg til å egne seg godt som bordsukker er Tagatesse utmerket til baking og annen matlaging.

Tagatesse erstatter sukker på alle områder

Tagatesse er dobbelt så søtt som vanlig sukker. Erstatt 100 g sukker med 50 g Tagatesse i alle oppskrifter. Det har ingen bismak eller kjølende effekt, og har en smak og en konsistens som vanlig sukker.

Tagatesse kan karamelliseres, og gir ellers lett en brunende effekt. La derfor bakverket stå litt lenger i ovnen på litt lavere temperatur (max 160 grader) slik at den ikke blir brent.

Om Tagatose

Tagatose er helt naturlig og finnes i blant annet epler, appelsiner og ananas. Det blir utvunnet av laktose, men inneholder ikke laktose som ferdig produkt.

Tagatose forårsaker ikke karies. De forhold som normalt fører til tannråte etter å ha spist sukker og andre karbohydrater, opptrer ikke etter inntak av Tagatose.

Tagatose har en kaloriverdi på bare 1,5 kcal per gram, 60% mindre enn vanlig sukker og fruktose, som gir 4 kcal per gram. Stoffet har en glykemisk indeks på 2, og er dermed godt egnet ved lavkarbokosthold, for diabetikere og for de som ønsker å gå ned i vekt. (Kilde: Tagatose.no)

Skapinnholdet er skiftet ut.

Innholdet i matskapene har  virkelig gjennomgår en stor endring. Og igjen har jeg latt meg inspirerer av de som har gått veien før meg. Jeg vil nok en gang fremheve Pinterest, i tillegg til andre bloggsamlinger.

Men det er også mye kunnskap mellom to permer, og her er det kanskje spesielt Sofie Hexeberg som har levert mest innenfor temaet lavkarbo.

TagatesseInnhold & Ingredienser i Tagatesse

Tagatose (39,9%), isomalt, kostfiber: inulin og oligosakkarider, sukralose (0,02%). Kan virke lakserende ved stort inntak.

Næringsinnhold per 100 g

Energi: 196 kcal (effektivt 98 kcal, da Tagatesse brukes i halv mengde i forhold til vanlig sukker.)
Protein: 0,0 g
Karbohydrat: 79,8 g
– herav Tagatose: 39,9 g
– herav polyoler: 39,9 g
Fett: 0,0 g
Kostfiber: 20,1 g

Tagatesse kan kjøpes i helsekostforetninger.