Uteliv i fokus første uka i mai

Havneringen i København

Uteliv har hatt hovedfokuset mitt i uka som gikk. Det er nok våren som omsider har virket inn på den daglige energien og hverdagslivet. Og uteliv, reiser, natur og hage det vil nok ha mye av oppmerksomheten fremover også.

uteliv og vår i KøbenhavnFokus på uteliv i hage, i naturen og på reise

Et aktivt uteliv er så mangt, men det er ikke det restaurantbaserte jeg i første rekke tenker på. Men jeg tenker nok på et uteliv med et bærekraftig fortegn. Og i første rekke på det som handler om bruk av naturen- både som matfat og som folkehelsearena. For livstilsendring står fortsatt i fokus.

Jeg tenker på reiser som innebærer at bruk av uterom, og der natur og utendørsopplevelser et en vesenlig del av reisegledene og totalopplevelsen. Som forrige ukes reise til København er et godt eksempel på, men som jeg ikke skrev om fordi jeg har skrevet det før. 

Og ikke minst tenker jeg på et hageliv som gir hverdagsgleder både til meg selv og til de skapningene vi etterhvert har innsett at det må gjøres en jobb for å bevare.

DIY og resirkulering

Kunnskap, frivillighet og kreativitet

Kunnskapsfokuset kommer naturlig inn når vi snakker om naturens spiskammer, og et aktivt uteliv innvolverer lett frivilligheten også. I tillegg tenker jeg vel at det snart er på tide å grave frem all den kunnskapen jeg tilegnet meg om økologiske og aromaterapeutiske produkter for noen år tilbake.

I tillegg vil jeg vel alltid ha glede av hånsdarbeidssysler. Det være seg hjemme, i husflidslaget eller produksjon mot kommende julebasarer og julemarkeder. Og oppsirkulering og gjenbruk og bærekraft er så absolutt aktuelt i den forbindelse også.

Nok av fremtidige prosjekter å dele med andre fremover. Forhåpentligvis til inspirasjon og kommunikasjon for egenutvikling og glede.