Skal du markere vaffeldagen i morra den 25.mars?

Når det svinges opp med en egen årlig markering i form av Vaffeldagen den 25.mars, sier vel det noe om denne rettens status. I år er jo dagen til og med på en søndag, med andre ord en ekstra mulighet for litt helgekos?

Mange er glade i vaflerVaffeldagen alle tirsdager

Det er mange som er glade i vafler. Ungdommene som bruker tilbudet til @U19ØvreEiker i Hokksund, har døpt åpningsdagen til #vaffeltorsdag.

Her serverer vi vafler basert på Toros Vaffelmiks, tilsatt havregryn og kefir. Dette er fast på menyen på ungdomsklubbene i Vestfossen og Hokksund når jeg er på jobb, og de går ned på høykant.

For de mer voksne er det kanskje vaffel med syltetøy og brunost som må til for at apetitten virkelig skal skjerpes, og kanskje med litt rømme til også.

Er vaffel det norskeste som tenkes kan?

Kanskje er vaffel en av symbolene på det norske kjøkken?  I tillegg til kjøttkaker, risengrynsgrøt og raspeball?  Alle sammen er ihvertfall retter som ofte står på menyene de stedene nordmenn samles i utlandet.

Noen steder er det jo til og med egne restauranter med kun norske retter på menyen. Og veldig mange steder er sjømannskirkene et samlingspunkt for nordmenn i utlandet. Også for dem som ikke tror på kirkens kristne fundament.

sjømannskirken El CampanarioSjømannskirkene og vafler.

Jeg  tror definitivt at de fleste sjømannskirker, verden over, har vafler på menyen nesten daglig. Og ihvertfall på selve vaffeldagen selv om det er en dato i påsken.  El Campanario på bildet har selvfølelig sin egen oppskrift.

Og vel vitende om at mange nordmenn legger påskereisen til Kanariøyene, vil jeg tipse om at  sjømannskirken på Gran Canaria  nok har ei vaffelplate til salgs rundt 25. mars.

Tidligere lå det til og med en egen oppskrift på vaflene som serveres i Arguineguin/ Gran Canaria på Sjømannskirkens nettsider, men de finner jeg dessverre ikke lenger. Men kanskje kjenner du noen du kan spørre?

Vaffeloppskrifter fra hele verden

På de samme nettsidene finner du for øvrig vaffeloppskrifter fra hele verden.  I tillegg har jeg lagt en lenke til Lavkarbovafler her, hvis du som jeg går inn for en livsstilsendring.

Jeg har også lagt ved et tips om litt søtt å toppe dem med. Og rømme, ja det er det jo bare å fråtse i.

Dermed er det bare å dra frem «vaffelpressa», og la seg friste av gode dufter og smaker. Og skulle du savne noen oppskrifter, finnes det rikelig av dem på sidene til Tine Meierier også.

Et lite tips til deg som er i Oslo- området

Mathallen i Oslo arrangerer Den store vaffeldagen. Så da behøver du ikke å gå vaffelsugen helse dagen selv om du ikke gidder å mekke noen sjøl.