Villblomstenes dag 2018 er i dag

Villblomster og Kløvertur

I dag er det Villblomstenes dag.  Dagen er en hyllest til alle plantene som vokser vilt rundt om i landet vårt, og ble markert i Norge for første gang i 2002.

Villblomstenes dag markeres i hele landetVillblomstenes dag

I 2018 er Villblomstenes dag søndag 17.juni. Dagen markeres med blomstervandringer rundt om i hele landet.

Du kan bli med på tur og lære mer om de mest kjente villblomstene våre, som for eksempel blåklokke, smørblomst, fioler og løvetann.

Villblomstenes dag - gratis matI Norge finnes det mer enn 1500 ville eller forvillede blomsterarter – en rikdom å glede seg over, og en arv å verne om!  Mange av disse plantene kan brukes til mat, drikke og som pynt. Ikke minst er det historier og tradisjoner knytta til plantene.

Alle turene er gratis og åpne for alle. Turene passer for både små og store, unge og gamle, og er en ypperlig mulighet til å lære mer hva som vokser utenfor dørstokken.

Frivillige turledere gjør markeringen mulig

Alt av turer og arrangementer som gjennomføres på Villblomstenes dag skjer takket være frivillig innsats fra flere titalls engasjerte turledere.

Både Norsk Botanisk Forening, Den Norske Turistforening og Sopp- og Nyttevekstforeningen markerer dagen. Og jeg tror nok allerede nå at jeg kan si at Fiskum Sanitetsforening vil markere dagen med en Kløvertur i 2019.

Norsk Botanisk Forening har oversikten over turer som er meldt inn. Her kan du se om det finnes et arrangement i nærheten av deg. 

Markeres i hele Norden

Villblomstenes dag har vært arrangert av Dansk Botanisk Forening årlig siden 1988. I 2002 ble Sverige og Norge med for første gang. Finland har arrangert Villblomstenes dag fra 2003.

I 2012 var det ca 60 turer i Norge med 1000 deltagere. Villblomstenes dag i Norge er støttet av Direktoratet for naturforvaltning. Norsk botanisk forening har en egen nettside dedikert til dagen.

Kilder: Risken sopp- og nyttevekstforening, Norsk Botanisk Forening